Wat is er te doen tijdens Pasen in lockdown? 5x tips!

WijnSpijs deelt corona-proof activiteiten om Pasen tot een succes te maken
Pasen is de tijd van een nieuw begin. De lente is in volle gang, dansende koeien staan in de wei en de natuur is klaar om tot bloei te komen. Helaas laat het ‘nieuwe begin’ voor de mensheid nog even op zich wachten. Gelukkig helpt WijnSpijs je de Pasen door met 5 tips voor wat kan in tijden van lockdown. Fijne Pasen!
25-03-2021
Jaap Le Poole
Wat is er te doen tijdens Pasen in lockdown? 5x tips!
Steun de horeca, blijf fit en vier Pasen met de WijnSpijs Take Away Wandeling
Na een politieke lobby - door WijnSpijs - bij verschillende gemeenten, zijn culinaire take away wandelingen onder voorwaarden toegestaan. Omdat WijnSpijs zich aan de corona regels houdt, heeft het even geduurd voordat de wandelingen georganiseerd konden worden. De afgelopen weken lanceerde WijnSpijs in 20 steden de WijnSpijs Take Away Wandelingen. Het concept heeft raakvlakken met de bekende WijnSpijs Wandelingen die al 10 jaar worden georganiseerd. Aan kwaliteit is niet ingeleverd, de restaurateurs koken nog steeds met veel liefde en passie. Helaas is wijn (alcohol) verkopen/schenken/nuttigen verboden, maar niet getreurd: dat maakt de wandeling nog gezonder!


WijnSpijs Academy, combineren kun je leren
WijnSpijs presentatrice en wijnkenner Laura Lemmers ontwikkelde samen met partners Miele Nederland en De Bruijn wijnkopers de online videocursus: Wijn en Spijs, Combineren kun je leren. De cursus gaat over de kunst van het combineren van wijn met eten. De zes wijnen zijn onderdeel van de cursus en worden thuisgestuurd door onze partner de Bruijn wijnkoperij. Laura weet samen met Miele-chef Aart op een luchtige en prettige manier de kennis en dynamiek van het proeven en het combineren van wijn en spijs over te brengen. Laura geeft aan dat de cursus gaat over "het toegankelijk maken van de Bourgondische lifestyle voor alle Nederlanders: kwaliteitproducten, mooie smaken, goede wijnen en natuurlijk leren over perfecte wijn-spijs combinaties." 

Online kookworkshop ‘zalig Pasen’, onder leiding van sterrenchef Onno Kokmeijer
Heb je blaren op je voeten van al dat culinaire wandelen? Ben je door het volgen van de online culinaire WijnSpijs Academy cursussen inmiddels een culinaire pro? Ga dan samen met sterrenchef ** Onno Kokmeijer en onze partners Miele Nederland en De Bruijn wijnkopers naar een culinair hoger niveau met de online ** paaskookworkshop. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar en je kunt de foodbox tot maandag 29 maart bestellen. Uiteraard kun je de bijpassende wijnen van de Bruijn Wijnkopers hier ook los bestellen! 

**Onno Kokmeijer - SVH Meesterkok - is goed voor twee Michelinsterren bij ‘de hemel op aarde’: het Amsterdamse restaurant Ciel Bleu. Kokmeijer kookt Frans met een geheel eigen signatuur. Modern, fris en authentiek. Zijn culinaire creaties zijn prachtig om naar te kijken en hemels om te proeven! Deze online paasworkshop is een unieke kans om je te laten inspireren door zijn kennis en al doende te leren van de meester. 

Organiseer zelf een digitale paas-wijnproeverij voor vrienden of familie
Heb je inmiddels meerdere wijncursussen gedaan en wil je je kennis delen met je vrienden en/of familie? Organiseer dan zelf een online paaswijnproeverij via de bekende digitale kanalen. Op die manier heb je toch een leuke gezamenlijke activiteit, kun je je wijnkennis delen en ben je op tijd thuis voordat de avondklok weer in gaat. WijnSpijs partner De Bruijn wijnkoperij - oudste wijnhandel van Nederland en Hofleverancier - helpt je graag met het selecteren van de wijnen.


Geef een WijnSpijs cadeaubon en steek iemand een culinair hart onder de riem
Mensen hebben het zwaar vanwege de coronacrisis en de lockdowns, veel vrijgezellen wonen alleen en zien steeds minder mensen! Ken jij iemand die wel een paasopkikker kan gebruiken? Geef dan een WijnSpijs cadeaubon! Het bedrag bepaal je zelf, en de cadeaubon is in te wisselen voor een WijnSpijs Take Away Wandeling, of voor een cursus van de WijnSpijs Academy. Geven is leuker dan krijgen, proost!Over WijnSpijs

WijnSpijs.nl is een van de grootste culinaire platformen en organiseert al meer dan 10 jaar de WijnSpijs Wandeling in de Benelux.

Inmiddels hebben zo'n 200.000 wandelaars de WijnSpijs Wandeling gelopen.

Tijdens de eerste corona lockdown is WijnSpijs gaan innoveren en werd de WijnSpijs Academy gelanceerd, een online platform met culinaire videocursussen mogelijk gemaakt door grote culinaire merken.