Schuldenberg horeca opgelopen tot 3 miljard
Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde schuld per restaurant is opgelopen tot €90.204.-
Nederlandse restaurants bouwen steeds meer schulden op. Uit onderzoek - onder 1200 restaurants - uitgevoerd door culinaire platform WijnSpijs.nl - blijkt dat de gemiddelde schuld per restaurateur is opgelopen tot €90.204.-. Het aflossen van deze schulden is een meerjarenplan. Restaurants verwachten minimaal 2 jaren nodig te hebben om de schulden af te lossen.
16-02-2021 | Delen: | PDF Word
Wouter Dijkstra, directeur van WijnSpijs geeft aan dat: "het onderzoek gaat over de oplopende schuldenberg, het interen op het eigen vermogen is niet onderzocht. Vele schrijnende verhalen zijn inmiddels tot ons gekomen. Het verkopen van een woonhuis om personeel te betalen is een exemplarisch en schrijnend voorbeeld van de situaties waarin veel horeca-ondernemers zich bevinden."
Download als PDF Download als Word
Afbeeldingen Persbericht
Over WijnSpijs
WijnSpijs.nl is een van de grootste culinaire platformen van Nederland