Illegaal culinair wandelen nu toch toegestaan, evenementenbureau in één klap grootste wandelclub van Nederland

Na eerdere verboden en een politieke lobby is de strijd om de culinaire wandelaar losgebarsten
De afgelopen tijd ontpopte zich ondergronds een illegaal culinair wandelcircuit. Tegen de corona regels in werden duizenden mensen - door heel Nederland - gemobiliseerd voor het lopen van culinaire routes. Waar WijnSpijs zich aan alle coronaregels hield, kwamen concurrenten op die illegaal evenementen organiseerden. Het organiseren van evenementen en het samenbrengen van mensen is door de noodwet en de corona regels verboden. Verschillende gemeentebesturen verboden daarom deze illegale culinaire wandel initiatieven.
03-03-2021
Rob Lagendijk
Illegaal culinair wandelen nu toch toegestaan, evenementenbureau in één klap grootste wandelclub van Nederland

Na een politieke lobby bij verschillende gemeenten zijn culinaire take away wandelingen - onder voorwaarden - toegestaan. Culinair wandelen mag wanneer elke vorm van organisatie wordt losgelaten: geen startpunt, geen tijdslots, geen vaste routes en geen registratie, geen alcohol nuttigen op straat, maximaal 2 personen of 1 huishouden. 

Binnen dit kader is besloten de WijnSpijs Take Away Wandelingen te lanceren in 20 steden in Nederland. Hiermee steunen ze de Nederlandse horeca en bieden ze een veilige weekendactiviteit goedgekeurd door verschillende gemeentebesturen. 

Wouter Dijkstra, Directeur van WijnSpijs.nl is blij dat gemeenten een faciliterende rol aannemen. De horeca steunen is keihard nodig zo bleek uit een eerder onderzoek over de schuldenberg van Nederlandse restaurants. Maar Wouter vindt het “onlogisch dat elke vorm van organisatie of crowd management wordt losgegelaten. Hierdoor is geen zicht op de culinaire wandelaars, routes of starttijden en dit is een potentieel risico.”

Over WijnSpijs

WijnSpijs.nl is een van de grootste culinaire platformen en organiseert al meer dan 10 jaar de WijnSpijs Wandeling in de Benelux.

Inmiddels hebben zo'n 200.000 wandelaars de WijnSpijs Wandeling gelopen.

Tijdens de eerste corona lockdown is WijnSpijs gaan innoveren en werd de WijnSpijs Academy gelanceerd, een online platform met culinaire videocursussen mogelijk gemaakt door grote culinaire merken.